Josette Bushell-Mingo & Shapor Bastansiar

26/9 Josette Bushell-Mingo & Shapor Bastansiar gästar SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök

Live streaming, SMAK: Josette Bushell-Mingo & Shapor Bastansiar on  YouTube, Facebook Donations can be done to Farhang nr: 1233255015.

Recept på kvällens risrätt Adas polo 

Josette Bushell-Mingo är sångerska, skådespelare och regissör och kan utan överdrift tilldelas epitetet superstjärna. Hon är född i England men bor sedan närmare femton år i Sverige, där hon bland annat gjort stor succé med den hyllade föreställningen ”Nina – a story about me and Nina Simone”. Hon är en stark röst i Sverige som tilldelats ett flertal priser och utmärkelser. Hon höll också i ett mycket uppskattat sommarprat i P1 2019. Tillsammans med Shapor Bastansiar kommer Josette att framföra sånger ur ”Nina- a story about me and Nina Simone” där hon speglar sitt liv och artisteri i Nina Simones levnadsöde och musik. Genom text, musik och sång tar vi del av två kvinnors hopp, drömmar, sorg och framgång.

 

Josette ackompanjeras av pianisten, tonsättaren och dirigenten Shapor Bastansiar. Shapor föddes in i en konstnärsfamilj i Iran och utbildades vid musikkonservatoriet och därefter i komposition samtidigt som han arbetade som opera och balettinspicient på Rudakihallen i Teheran.  Efter en utbildning i filmmusik i Sverige har Shapor skrivit ett stort antal musikstycken och samarbetat med symfoniorkestrar i Los Angeles och Oberhausen samt med Köln radioorkester. Han har en stor musikalisk bredd och samarbetar med exempelvis kurdiska och arabiska musiker i Tjeckien, Turkiet och Paris. Shapor är sedan 20 år tillbaka också verksam som musiklärare i Stockholm, främst i piano,  och han har haft ett omfattande samarbete om föreställningar med Riksteatern där hans viktigaste samverkan varit i “Nina- a story about me and Nina Simone”.

Josette Bushell-Mingos och Shapor Bastansiars musik tar vi del av den 26 september i SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök under Kista Världsmusikfestival 2020. SMAK genomförs i samarbete med Riksteatern och ABF Södertälje.

Datum & tid: Lördag 26 september kl 19:00
Plats: Årsta Folkets hus/ Gamla biografen
Biljettpris: ordinarie, 300 kr. Studenter, unga upp till 21 samt pensionärer, 200 kr. Observera att antal platser är begränsat till 50.
Konserten live-sänds på YouTube, Facebook och Instagram. Länkarna presenteras strax innan konserten på våra sociala medier. Live-sändningen är kostnadsfri men donationer kan swishas till Farhang nr: 1233255015.
 Köp biljett här 

Vi är rädda om varandra! Farhang följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens direktiv för att förebygga smittspridning av Covid-19 genom att korrekt begränsa antalet personer på samtliga spel- och workshopplatser under festivalen. Vi ber dig att stanna hemma om du känner dig sjuk/har symptom och istället följa festivalen via våra livesändningar. Tillsammans hjälps vi åt att minimera smittspridning så vi kan glädjas åt musiken!