Homayoun Shajarian, Tahmoures Pournazeri, Sohrab Purnazeri (Iran)

Homayouns Shajarians musikaliska resa började redan vid femårsålder, då han tog sig an den persiska handtrumman tombak, och senare även kamanche, en orientalisk spikfiol. Med pappa Mohammad Reza Shajarian, stor ikon i traditionell persisk sång, introducerades han också tidigt till den klassiska sångtekniken med dess snabba joddel-liknande växlingar och särskilda rytmer.

Sedan sina studier vid Musikkonservatoriet i Teheran har Homayoun utvecklat en enorm virtuositet både som sångare och instrumentalist. Med en otrolig intensitet i rösten har han vunnit folkets hjärtan världen över. Han bevarar det traditionella persiska och lyckas samtidigt göra det till sitt eget, med moderna västerländska inslag.

Irane man är persiska för ”mitt Iran”. Konserten blandar persisk och västerländsk musik och vill måla upp en mer rättvis bild av det mångfacetterade Iran än den vi ofta ser i medierna idag. Musiken är arrangerad av bröderna Sohrab och Tahmoures Pournazeri, som också leder bandet.

Vi ser Homayoun Shajarian med sitt 16-mannaband den 22 september kl. 18.00 på stora scenen i Konserthuset Stockholm. Extrainsatt konsert 24 september!

I bandet ingår:

1.     Homayoun Shajarian

2.     Tahmoures Pournazeri

3.     Sohrab Pournazeri

4.     Hossein Rezaeenia

5.     Homayoun nasiri

6.     Mahyar Toreihi

7.     Azad Mirzapour

8.     Gholamreza Sadeghimiyab

9.     Arin Keshishi

10.  Ihor Andriievskyi

11.  Allison Lovejoy

12.  Nataliia Onishchuk

13.  Natalia Yaropud

Kista Världsmusikfestival