Inbjudan till information och samtal om MOVEMENT IN EXILE/NEXT MOVE

Den 1 december kl.17.00-19.30 bjuder Farhang och SITE under Kinda Open Site veckorna in till en informationskväll i SITEs studio med presentation av Movement in exile/next move… av projektledare/konstnärlig ledare Ulrika Larsen samt till en efterföljande öppen diskussion.

Vi bjuder även på framträdande med SabarabaS som visar både nutida och traditionell koreografi till livemusik samt utdrag ur Att jaga en dröm av Veronica Tjerned och In Between av Odissi Dansproduktion. Grupperna berättar om sitt pågående arbete med samtida dansproduktion som har teknisk bakgrund i västafrikansk respektive nord- och östindisk tradition.

Det kommer att serveras kaffe/vin och något att tugga på under kvällen. Länk till hela eventet: Kinda Open Site 17/11-9/12 Plats: SITE studio, LM Ericssons Väg 26, T-bana Telefonplan. Inget inträde men helst anmälan!

17.00-18.15 Presentation av planering för indisk samtida dansfestival och påtänkta internationella samarbetspartner och aktörer av Ulrika Larsen med efterföljande diskussion.
18.30-19.30 SabarabaS visar Rambax Ratagin och traditionell sabar till livemusik. Veronica Tjerned visar utdrag ur Att jaga en dröm.
Odissi Dansproduktion/Ulrika Larsen visar utdrag ur In Between.
Varmt välkomna att anmäla er till movementinexile@farhangnu.mobikey.se
Information och frågor: Ulrika Larsen, 070 485 30 08. Mer info inom kort på www.sitesweden.se

Anledning till informationsträffen
Med hjälp av utvecklingsstöd från Stockholms Stads Kulturförvaltning påbörjar Farhang arbetet med att vidareutveckla plattformen Movement in exile, att skapa ett större nätverk och initiera nya samarbeten. Vi har under 2012 haft kontakt med SITE som är intresserade och söker nu aktivt efter fler samarbetspartner för ett samarbete kring en samtida indisk dansfestival. I denna festival tänker vi att minst ett stort internationellt kompani bjuds in samt flera kompanier av något mindre format. I samband med detta vill vi också upplåta scen för intressanta nationella verk med teknisk ursprung i indisk scenkonst alternativt i möte med densamma. Vidare planerar Farhang
artist´s talks, seminarium, och ett residens med en inbjuden koreograf.
Olika internationella aktörer som redan är tilltänkta för samarbete:
Kadam- http://www.kadam.org.uk/
Gatidance- www.gatidance.com/

Akademi- http://www.akademi.co.uk/index.php

Movement in exile (www.movementinexile.com) har sedan 2007 årligen arrangerats som en festival av Farhang Förening byter nu skepnad och fungerar från 2012 som en plattform. Konceptet med Movement in exile är att föra fram samtida dansproduktion som mestadels har en annan teknisk och traditionell bakgrund än den västerländska. År 2010 tog Farhang hit Nrityagram Dance Ensemble från Bangalore som gjorde stor succé på Södra Teaterns stora scen. Vidare har vi haft spännande gästspel med bland annat Marco Vargas & Chloé Brûlé Dance Company (Spanien), Stockholm Moves, As-Sayf, Afroflu och Carmen Olsson samt en work in progress scen både för barn på Zebradans och för vuxna på Södra Teatern och Teater Tre.

SITEs verksamhet och dess enskilda projekt stöds av Statens Kulturråd, Kulturförvaltningen i Stockholm,
Stockholms läns landsting, Nordisk kulturfond and EU Culture Program – Multi-annual cooperation projects.