Duo Damsaz

21/9 SMAK: Duo Damsaz med Hamid Motebassem & Samira Golbaz

Hamid Motebassem är Tar och Setarspelare och föddes in i en musikerfamilj i Mashad, Iran. Hans far Ali Motebassem var Tarspelare och även Hamids första musiklärare. Hamid studerade vidare vid Tehran School of Art and the Conservatory of Persian Music och undervisade senare själv vid Chavosh Cultural Center. Efter att ha emigrerat till Tyskland 1986 grundade Hamid Dastan Ensemble, Ensemble Chakavak och Mezrab & Pardis. Han har också grundat the Society of Tar and Setar och arrangerar årligen sedan 1994 seminarier kring de två olika instrumenten. Hamid har spelat på en mängd album av iranska nutida kompositörer och komponerar själv till bland annat Dastan Ensemble.

www.motebassem.com

Samira Golbaz är utbildad i musik vid Sooreh University och har en M.A i konstnärlig forskning från Islamic Azad University. Hennes huvudlärare i Setar har varit Ataollah Jangook, Hamid Sokouti och Hamid Motebassem för att nämna några. För närvarande undervisar Samira Golbaz i musik och samarbetar med flera musikgrupper så som Torgheh, Sarv-e-azad och Mezrab. Hon spelar också Tar och Setar med Hamid Motebassem på ett flertal album och har uppträtt runt om i världen samt på internationella festivaler. Utöver sitt musicerande verkar Samira också som musikskribent och kritiker.

Konserten spelas in exklusivt för festivalens tjugoårsjubileum och sänds digitalt på Farhangs sociala mediekanaler. SMAK genomförs i samarbete med Riksteatern och ABF Södertälje/Nykvarn

Datum & tid: Måndag 21 september kl 19:15
Plats: Live-sänds via dessa länkar på YouTube, Facebook and Instagram
Biljetter: Konserten är kostnadsfri men donationer kan swishas till Farhang nr:  1233255015.