Elin Teilus & Rickard Åström

Låt Elins vilda och starka jojk tillsammans med Rickards trollbindande pianospel ta dig med till de fria vidderna i musiken som är både filmiskt storslagen och enkelt nära.

Kraftfullt och innerligt bjuder Elin och Rickard på berättelser, jojkar och sånger och unika improvisationer. Vi möter kallkällans klara vatten, renhjorden och vindens sus i jojkens sätt att uttrycka det levande och våra ursprungliga band med naturen. Här blir de som gått före och de som kommer efter oss närvarande i nuet, allt förmedlat med tron på allt livs okränkbarhet.

Elin Teilus – Sång, jojk: Sångerska och jojkare från skogssamiska Udtja och västkustens Göteborg. Hon är en naturkraft med unik scennärvaro och magisk röst som väcker norrskenets dans och jordens urkraft.
“Elin Teilus upplöste gränsen för vad den mänskliga rösten kan uttrycka” – Östersundsposten
Kärleken till jorden, naturen och allt levande, i alla relationer, finns i hjärtat av hennes musik.
Elin har framträtt vid Sametingets 25års-jubileum och öppnande, Edelstam Prize Award och Nationell högtidsgudstjänst i SVT med mera. Elin spelar även Biejvve Bájttá – en musikteater för barn om samerna, håller föredrag och leder workshops med röst och jojk.
www.elinteilus.se

Rickard Åström – Klaviaturer: Med en förkärlek för Världs- och folkmusik, har Rickard i många år turnerat med Groupa, Gunnel J Mauritzson, Nina Perez m fl och vunnit två Grammisar med Groupa. Rickard skapar musik för forskning på musik och hälsa på Sahlgrenska Universitetsjukhuset, han gör musik i sin studio, på Göteborgsoperan, SVT och TV4 och har producerat albumet ”Iellemij – To Life” tillsammans med Elin Teilus.
www.rickardastrom.com

ENTRÉ
200kr/140kr ordinarie/Stallet-medlem, Farhang-medlem, studerande, pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!

Datum & Tid: Fredag 26 november 20.00
Plats: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm (T) Kungsträdgården
Biljettpris: Köp biljetter här: Tickster
 

 

Se hela programmet på Kista Världsmusikfestival