Draupadis eld 29/9 2019

Kliv rakt in i en tretusen år gammal saga

Draupadis eld (5-9 år)

Draupadi, den unga prinsessan är en modig tjej som gillar att dansa. När hon gifter sig och blir drottning i landet dras hon in i ett ödesdigert tärningsspel och hamnar mitt i centrum av striden mellan två släkter. Men Draupadi tar ödet i sina egna händer. Artister från Långsjö teater och Stockholm Sangeet gestaltar en liten del av det stora indiska eposet Mahabharata, riktat till den unga publiken. Det är en interaktiv föreställning med indisk klassisk musik, berättande, mim och dans inspirerad av indisk klassisk dans och hiphop. Barnen får vara med och styra delar av föreställningen och efteråt ingår en kort workshop med musik och dans.

Moa Danielson är pedagog och frilansande slagverkare med nordindisk klassisk musik och balkanmusik som huvudområden. Stian Grimstad har studerat sitar i mer än 20 år och är verksam som frilansmusiker, kompositör m m. Maria Magdolna Beky Winnerstam är dansare inom den indiska klassiska dansformen kathakhali, skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Långsjö Teater. Hon har lång erfarenhet av arbete med metodutveckling, rörelse och storytelling.

Medverkande: Moa Danielson (santoor, slagverk), Stian Grimstad (sitar), Maria Magdolna Beky Winnerstam (dans, mim, berättande).

Foto1: Annika Lykt, 2: Renjith Ramachandaran

Datum: Söndag 29 sep

Tid: 14:00 till 15:00

Besöksadress
Teater Sláva/Tonsalen
Kyrkogårdsvägen
141 62 Huddinge
Telefon: 08 – 551 70517
Konserten är i samarbete med:
Länsmusiken i Stockholm, Musikaliska
Teater Sláva

Kista Världsmusikfestival
Box 7783
103 96 Stockholm

info@kistaworldmusic.com Följ oss på Facebook

Arrangeras av:
Farhang Förening
Farhang Förening

Med stöd av:
Stockholms Stad
Region Stockholm
Kulturrådet

I samarbete med:
Riksteatern
Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning
Svenska Kyrkan Spånga-Kista församling