Dansworkshop med Dance Cultivation Roots & Fusion

3/10 Dansa med Karin & Sandra från Dance Cultivation Roots & Fusion

Den här dansworkhopen har grunderna i traditionell västafrikansk dans och innehåller blandade danstekniker och dansinfluenser från framförallt Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso i kombination av eget nytänk. Workshopen är öppen för alla, hålls på nybörjar/fortsättarnivå och leds av Dance Cultivation Roots & Fusion som startades för 6 år sedan av Karin Ericsson och Sandra Pellbrink som ett spännande utbyte i danskunskaper och konstnärliga uttryck. Ett återkommande dansinslag i deras samarbete är danstekniker inom traditionella västafrikanska danser med inslag av andra dansstilar som tex jazz, modernt, streetdance i kombination med egna nyskapande tolkningar och utformningar. Kombinationen blir till ett unikt dansspråk både för dansklass och scen. Läs mer om deras dans på deras Facebook-sida.

Workshopen ackompanjeras dessutom av Fara Sadio och Malang Diedhiou från Senegal på trummor och Kista Världsmusikfestival erbjuder denna garanterat svettiga och svängiga dansworkshop för endast 80 kr.

Karin Ericson är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen. Hon har dansat sedan barnsben och sedan 1992 specialiserat sig på danser från främst Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso. Hon har undervisat i västafrikansk dans sedan 1999 och har genom åren kommit att bli en av de starkaste profilerna inom sabardans i Sverige. Karin är utbildad på Balettakademin, Dansdojon, Danshögskolan och via studieresor i Guinea, Burkina Faso, Gambia, Mali och Senegal. Karin är en mycket erfaren och omtyckt danslärare som gillar att lägga fokus på detaljer och rytmförståelse men lägger även vikt vid att hitta sin egen känsla, uttryck och glädje i dansen.

Sandra Pellbrink är danskonstnär och undervisar sedan flera år i egenutformade dansstilar och rörelseuttryck. Hennes dans och rörelsekaraktärer grundar sig i västafrikanska danstekniker framförallt från djembe och sabar som blandas gränslöst med andra dansinslag. Sandra har undervisat inom dans sedan 18-års ålder och är en mångsidig koreograf. Hon har studerat 3 år inom sceniskt uttryck och skådespeleri vid bl a. Calle Flygare Teaterskola AB och som danslärare uppskattas hon mycket för sin förmåga att förmedla och inspirera till uttryck och känsla samt sin pedagogiska skicklighet.

Datum & tid: Lördag 3 oktober kl 13:00-15:00
Plats: Danssalen/Teater Sláva, Huddinge
Anmälan: Anmäl dig genom att swisha 80 kr till Farhang nr:  1233255015. OBS! Glöm inte att skriva ditt för- och efternamn samt workshop i meddelandet.
Mejla även ulrika@farhang.nu och skriv namn och workshop i meddelandet.
Workshopen  genomförs i samarbete med Teater Sláva.