Chicos Fritos

För förskolebarn & familjeföreställning

Bluesig öken flamenco
Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr och skapar sitt eget sound med munspel och flamencogitarr. Musiken vävs samman med spännande berättelser om Spanien och dess kultur. Genom att involvera publiken i rytmiska klappövningar och ”Jaleos” som är uppmuntrande fraser på spanska skapas en festlig stämning som påminner om flamencons ursprung. Duon utökas med en explosiv flamencodansare.
Medverkande artister: Jonathan Bondesson – flamencogitarr, Olle Pelayo Lind – munspel och Josefine Chiacchiero – flamencodans

Jonathan Bondesson tillhör den nya generationen flamencogitarrister i Norden och är ensam i Sverige med en masterutbildning på Kungliga Musikhögskolan i flamencogitarr.
Olle Pelayo Lind är unik med att översätta flamencon till munspel och är även flamencogitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i Spanien.
Josefine Chiacchiero är masterutbildad scenkonstnär och har bland annat medverkat som flamencodansare i den internationella uppsättningen av Strindbergs Fadren i Miami samt i ett flertal rosade musik- och dansföreställningar för barn och unga.

Datum & Tid: Torsdag 18 nov 2021 kl. 10.15 och 13.00
Plats: Scenen på Kista Bibliotek
Ålder: För förskolor

Chicos fritos

Datum & Tid: Torsdag18 nov 2021 kl. 17:00
Plats: Scenen på Kista Bibliotek
Ålder: Familjeföreställning
Fri entré

Föreställningarna arrangeras i samarbete med Länsmusiken i Stockholm, Kista bibliotek och Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning

 

Se hela programmet på Kista Världsmusikfestival