TANBLUES 2020

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tanblues är en fusion mellan persisk klassisk musik och den amerikanska bluesen. När dessa två stilar möts väntar inget annat än en gripande, mänsklig konsertupplevelse. Ett möte mellan två världar, två religioner, två kontinenter, två musikstilar och, framför allt, två framstående artister – superstjärnan Josette Bushell-Mingo och den renommerade musikern Tahmoures Pournazeri. Det vill du inte missa.

Josette Bushell-Mingo är en eminent regissör, skådespelare och artist, dessutom aktuell med ett uppskattat sommarprat i P1. Tahmoures Pournazeri är en av Irans mest välkända kompositörer och multiinstrumentalister med djupa rötter i den persiska traditionella musiken.

Tillsammans erövrar de bluesvärlden genom att sammanföra två skilda traditioner. Med klassisk blues, texter från gamla persiska poeter, spirituell sufimusik och det traditionella stränginstrumentet tanbur skapas helt nya musikaliska världar.

Konserten är ett samarbete mellan Riksteatern & Farhang.

Med stöd av Stockholms stad och Statens kulturråd.

Datum: 25 april 2020
Tid: 19:00
Plats: Vasateatern STORA SCENEN
Köp biljett

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.