ELDFESTEN 2020

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

VÅRVINTERNS STÖRSTA UTOMHUSFESTIVAL – ELDFESTEN I STOCKHOLM

Livesändning, Musik

Fira in våren med värme, gemenskap och scenkonst! Runt sprakande brasor, eldshower, musik och doftande persisk linsgryta samlas varje år 15 000–20 000 stockholmare på Skansen för att fira vårens antågande.

Eldfesten, som firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, är inte en religiös högtid utan påminner snarare om Sveriges traditionella Valborgsfirande. På persiska heter högtiden Chaharshanbeh Soori och firas alltid den sista tisdagen före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Med flammande eldar firas naturens förändringar – att vinter blir vår – och solen och ljusets uppvaknande.

Syftet med Eldfesten i Stockholm är att skapa en årligen återkommande mötesplats mitt i city där alla, oavsett etnicitet, religion eller sexuell läggning känner sig lika välkomna att fira det vi alla så länge väntat på: vårens ljus och solens värmande strålar. Eldfesten i Stockholm är en fest för mångfald och integration. En högtid som inte bara firas i de invandrartäta förorterna utan istället blivit en tradition för hela Stockholm – ja faktiskt hela Sverige, tack vare SVT:s livesändningar.

Elfesten produceras av Riksteatern i samarbete med Skansen och Farhang.

Med stöd från Stockholms stad och Statens kulturråd. 

Samarbeta?
Vi letar ständigt efter nya samarbetspartners och intresseanmälan kan göras till info@eldfesten.info.

Mer info
Läs mer om tidigare och nästkommande Eldfester på www.eldfesten.info.

Eldfesten 2019/ Chaharshanbe Suri

Big thanks to you all who visited Charshanbe Suri at Skansen 19th of March. Stort tack till alla som besökte Eldfesten på Skansen 19 Mars.سپاس فراوان از اینکه امسال نیز همراه ما بودید در جشن چهارشنبه سوری استکهلم در اسکنسننوروزتان پیروزProducent:RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. 40 000 medlemmar i över 230 riksteaterföreningar bildar Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.———————#eldfesten #eldfesten2019 #stockholm #چهارشنبه_سوری #Riksteatern #eldfestenskansen #skansen #chaharshanbesuri

Publicerat av Eldfesten Onsdag 20 mars 2019

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.