Willemark/Knutsson/Öberg Trio

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Willemark/Knutsson/Öberg Trio

Svenska låtar med Willemark/Knutsson/Öberg Trio

Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg, tre unika musikaliska personligheter och den svenska folk- och jazzscenens toppskikt. Med innovation och ett otroligt samspel öppnar de för konstnärliga dörrar vi inte visste fanns.

Lena Willemark utgör en självklar del av den svenska folkmusiken. Efter studier vid Musikhögskolan i Stockholm, genreöverskridande samarbeten och kompositioner fortsätter hon ständigt att froda och utveckla folkmusikgenren. Hennes musikaliska uttryck präglas av en mångsidighet och genuinitet som erinrar om de älvdalska rötterna.

Saxofonisten Jonas Knutsson utvecklade redan i ung ålder en fascination för både jazz och nordiska melodier. Idag är det sammanföringen av just jazzen och folkmusiken som kännetecknar hans musikaliska röst. Jonas musicerar, komponerar, arrangerar, producerar och undervisar och har gjort otaliga samarbeten med professionella jazz- och folkmusiker genom åren.

Mats Öberg är uppvuxen med eminenta jazzmusiker, och räknas idag till en av våra främsta improvisationsmusiker och pianister. Han utgör ena halvan av den virtuosa jazz-/proggduon Mats/Morgan Band, som bland annat har turnerat med Frank Zappa.

I det nya albumet Svenska låtar tolkar Willemark/Knutsson/Öberg Trio klassiker av bland andra Cornelis Vreeswijk, Evert Taube och Eva Dahlgren, som kläs om och får träda fram i helt nya format. Det är på en gång tryggt och spännande, det är skört och vilt. Det är dynamik och lekfull precision.

Willemark/Knutsson/Öberg Trio är startskottet på Kista Världsmusikfestival 2019.

Konsertinfo

Datum & tid: Fredag 20 september kl 19:00
Plats: Kista Kyrka, Kryptan

Köp biljetter

Kista Världsmusikfestival
Box 7783
103 96 Stockholm

Föreställningen ges i samarbete med:
Svenska Kyrkan Spånga-Kista församling

info@kistaworldmusic.comFölj oss på Facebook

Arrangeras av:
Farhang Förening
Farhang Förening

Med stöd av:
Stockholms Stad
Region Stockholm
Kulturrådet 

I samarbete med:
Riksteatern
Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning
Svenska Kyrkan Spånga-Kista församling

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.