Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival!
Fira in våren med värme, gemenskap och scenkonst!

Kring sprakande eldar, med ljuvlig musik, enastående artister, fantastiska fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande!

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbeh Soori och firas alltid tisdagen närmast före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten har blivit en årligen återkommande folkfest mitt i city med tiotusentals besökare. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats mitt i city och berikat Stockholm – och även Malmö och Göteborg – med en ny tradition.

Årets artister: den mångsidige violinisten och sångaren Bijan Mortazavi med sin vita fiol, Sepideh en av Irans mest kända popartister, soulrösten Jasmine Kara, producenten och låtskrivaren Erwin Khachikian, sångaren Alireza Saremi, poetiska dansgruppen Parvaz, och den alltid lika populäre DJ Poria. De populära konferenciererna från förra årets Eldfest återkommer i år: TV-personligheten Sina Vilollah och skådespelerskan Bahar Pars.

 Fri entré!

 


Publicerat: 27 januari 2018